پاملا راتلج یکی از بزرگترین روانشناسان رنگ امریکا بیان می کند رنگ های خنثی مانند رنگ نخودی، استخوانی و سبز کمرنگ می تواند حس مثبت را به مخاطب داده و دقیقا برعکس رنگ های تند مانند قرمز انرژی را در خانه پخش می کند. این روانشناسان برجسته به صورت دقیق عنوان میکند ترکیب رنگ ها چه تاثیری بر روی درمان بیماری های روحی دارند و در چه شرایطی باید از کدام ترکیب ها استفاده کرد. حالا در این مقاله قصد داریم برای شما مجموعه ای بهترین ترکیب بندی را بر اساس تاثیر آن ها در دکوراسیون داخلی مشخص کنیم. النسی همیشه تلاش می کند با ارائه اطلاعات به روز و دقیق شما را در بحث دکوراسیون داخلی همراه کند.
تاثیر رنگ در دکوراسیون داخلی
روان شناسان به صورت کلی عنوان می کنند رنگ خانه می تواند حس و حال جدیدی را در خانه ایجاد کند و از سویی نیز متراژ را بیشتر از آنچه وجود دارد، نشان دهد. تحت تاثیر همین موضوع، تاثیر رنگ بر احساسات و رفتار انسان، موضوعی جذاب و مهم برای طراحان داخلی است. روان شناسان معمولا رنگ های گرم مانند قرمز، نارنجی و زرد را تحت عنوان با انرژی، گرما و شادی به حساب می آورند و دقیقا برعکس، رنگهای تیره تر حس صمیمی تر و گرمی را در افراد ایجاد می کنند.
رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی چه تاثیراتی بر روحیه ما دارند؟
سازمان سلامت روانی آمریکا به صراحت اعلام می کند که یکی از بهترین روش ها برای از میان بردن تروماهای روحی استفاده از رنگ هاست. براساس تحقیقاتی که در این سازمان تا به امروز صورت گرفته است، هر رنگی تاثیر مستقیم بر روی روحیه و رفتار افراد دارد که پیش رو نتیجه کلی تحقیقات این سازمان را برای شما خلاصه کرده ایم؛
رنگ قرمز
رنگ قرمز را باید یکی از تندترین و قوی ترین رنگ ها بدانیم که استفاده از آن انرژی خانه را تا حد زیادی بالا می برد. استفاده از سایه های خاص می تواند حس خانه را به سمت فضای عاشقانه، احساسات عمیق و امیال قوی سوق دهد. در حالی که قرمز روشن ممکن است حس هایی مانند خشم، قدرت و غرور را تحریک کنند. قرمز رنگی گرم، عموماً مثبت و انگیزشی است که افراد را تشویق به فعالیت های پرانرژی می کند و به افراد خجالتی و نرم، اعتماد به نفس بیشتری می بخشد.
رنگ نارنجی
نارنجی، رنگ تند دیگری است که احساساتی مانند اشتیاق، عشق و انرژی را در افراد افزایش می دهد. تحقیقات صورت گرفته در دانشکده روانشناسی برکلی نشان می دهد این رنگ تاثیر عمیقی بر روی افزایش اکسیژن در مغز افراد دارد. در این تحقیق نشان داده شده که رنگ نارنجی بر روی افزایش اشتها نیز تاثیر مستقیم داشته و برای آشپزخانه، پذیرایی و هال، بهترین گزینه است.
رنگ زرد
روان شناسان، رنگ زرد را به عنوان یکی از رنگ های خنثی عنوان می کنند که در صورت به کار رفتن در خانه، احساس شادی را در ساکنین ایجاد می کند. رنگ زرد هوش، اعتماد به نفس و خلاقیت را در افراد افزایش می دهد و از سویی باعث افزایش حس امیدواری می شود. روان شناسان پیشنهاد می کنند برای تغییر حس و حال در افراد به میزان بسیار محدود از رنگ زرد در خانه استفاده شود.
رنگ صورتی
رنگ صورتی همیشه سمبل مهربانی، عشق و معصومیت بوده و بسیاری از افراد معتقدند که این رنگ، نشانی از خلاقیت، آرامش و امیدواری است. صورتی روشن نماد انرژی و اعتماد به نفس بالاتر است، در حالیکه صورتی کمی تیره، احساس مراقبت و قدرت را در افراد تازه می کند. در روانشناسی رنگ، صورتی برای تسکین احساساتی مانند خشم، رنجش یا پرخاشگری مورد استفاده قرار میگیرد.
رنگ سبز
رنگ سبز می تواند خلق و خوی شما را در زمانی که احساس غمگینی، ناامیدی یا افسردگی می کنید، به دلیل ارتباط با طبیعت بهبود بخشد. این رنگ، متعادل ترین رنگ به حساب می آید و معمولاً اولین رنگی است که پزشکان برای درمان بیمارانی که مشکلات عاطفی شدید دارند، پیشنهاد می کنند. رنگ سبز، شما را به مستقل بودن و ایجاد تغییرات تشویق می کند و همچنین احساس عشق، شادی و آرامش درونی را افزایش می دهد. از سویی نوشته های باستانی در چین و هند بیان می کنند که رنگ سبز محرک خرد، امید، قدرت و آرامش است.
رنگ آبی
رنگ آبی دقیقا متضاد رنگ قرمز بوده و بیشتر برای آرامش بخشیدن به افراد مورد استفاده قرار می گیرد. تحت تاثیر ماهیت کلی این رنگ است که در محیط های درمانی، از آن برای ایجاد حس مدیتیشن و آرامش در افراد استفاده می شود. بر اساس نوشته های سازمان روانشناسی آمریکا، آبی با افزایش خلاقیت، معنویت و خرد مرتبط بوده و می تواند تاثیرات عمیقی را در افراد ایجاد کند. روانشناسان از رنگ آبی برای از میان بردن بیخوابی، و احساس غم یا تنهایی استفاده می کنند.
رنگ بنفش
بنفش تا حد زیادی کاربرد رنگ آبی را دارد که می تواند حس آرامش و خوشحالی را در افراد ایجاد کند. بنفش روشن که بهترین مثال آن رنگ اسطوخودوس است، احساس امیدواری یا خوش بینی بیشتری را در افراد ایجاد می کند. این در حالی است که بنفش تیره احساس قدرت و خلاقیت را در افراد افزایش می دهد. برای افراد خشن به منظور اینکه حساس تر و دلسوزتر شوند، پیشنهاد می شود از بنفش، بیشتر در محیط کار و خانه استفاده کنند.
رنگ سفید
رنگ سفید که پرکاربردترین رنگ در دکوراسیون داخلی خانه های ایرانی به حساب می آید، اصلی ترین رنگ خنثی بوده و با خلوص نیت، معصومیت و شروعی جدید مرتبط است. رنگ سفید تحت تاثیر قابلیت بازتاب نور بالا، فضاهای کوچک را بزرگ تر از آن چیزی که هستند، نشان می دهد و خلاقیت را در افراد افزایش می دهد. از سوی دیگر رنگ سفید برای بسیاری از افراد، شادابی و نظم آورده و اگر به صورت افراطی به کار رود، حس خشونت را در افراد افزایش می دهد.
رنگ مشکی
استفاده از این رنگ می تواند لوکس، ظریف و قدرتمند به نظر برسد. از سوی دیگر بسیاری از افراد، رنگ مشکی را با حس های مثبتی مانند آرامش مرتبط می دانند، ولی باید در استفاده از آن بسیار محتاط باشید.
بهترین رنگ برای خانه از نظر روانشناسی
بسیاری از روانشناسان بر این باور هستند که باید بر اساس شرایط روحی و مشکلات روانشناسی افراد، بهترین گزینه را به آن ها پیشنهاد داد. تحت تاثیر همین شرایط در سال 1994 دانشگاه استنفورد تصمیم گرفت یک دستورالعمل را ارائه دهد تا تمامی روانشناسان برای بیماران از آن استفاده کنند. پیش رو برای شما خلاصه ای از این دستورالعمل را آورده ایم:
اتاق خواب: رنگ های آرام مانند آبی یا رنگهای خنثی به شما کمک میکنند آرام بخوابید.
اتاقهای نشیمن یا اتاقهای بازی: رنگ های خاکی یا رنگهای خنثی حال و هوایی دنج ایجاد میکنند.
اتاق غذاخوری: رنگ های تند مانند قرمز یا قهوه ای تیره می توانند حس هم صحبتی و ارتباط را در میان افراد افزایش دهند.
دفاتر خانگی: سبز یا سبز-آبی به شما کمک می کند تمرکز و یا کار کنید.
آشپزخانه: رنگ های گرم مانند قرمز، نارنجی یا زرد، محیطی دنج ایجاد می کنند و اشتها را تحریک می کنند.
حمام: رنگ های روشن حس تمیزی و سادگی را ایجاد می کند.
رنگ آشپزخانه مدرن
برای طراحی آشپزخانه مدرن، معمولاً گرایش بسیاری از طراحان، استفاده از رنگهای خنثی و مینیمالیستی مانند سفید، خاکی، طوسی و مشکی است که به فضا احساس تمیزی و شیک بودن می دهند. در عین حال، استفاده از رنگهای زنده و برجسته مانند آبی، سبز، یا زرد در ترکیب با این رنگ ها به فضای آشپزخانه انرژی مضاعف داده و نشاط را در آن افزایش می دهد.
بهترین رنگ برای اتاق خواب از نظر روانشناسی
دکتر مارک روزنبلوم در مجله روانشناسی، مقاله ای دارد که به صورت دقیق بر اساس حالات روحی، بهترین رنگ را برای اتاق خواب مشخص می کند. این روانشناس برجسته که تخصص او بی نظمی در خواب است اعلام می کند، “بهترین رنگ ها برای اتاق خواب، رنگ هایی هستند که احساس آرامش، سکون و خواب راحت را ایجاد کنند. این رنگها معمولا رنگ های ملایم و سرد هستند که تاثیر مثبتی بر خلق و خو و استراحت دارند.” بر همین اساس است که او با اتکاء به سال های تدریس خود این گزینه ها را به خانواده ها پیشنهاد می کند؛
- آبی
- سبز
- صورتی ملایم
- بنفش کمرنگ
- سفید و کرم
نتیجه گیری
همانگونه که مشاهده می کنید، تناسب رنگ ها به صورت مستقیم بر روی حالات روحی افراد تاثیر مستقیم دارند و شما باید بر اساس شرایط روحی و موقعیتی که دارید، بهترین گزینه را انتخاب کنید. در این مقاله تلاش شد یک راهنمایی کامل برای شما تدوین شود تا بتوانید بهترینها را برای خود انتخاب کنید.
مقالات بیشتر در النسی:
رنگهایی که برای دکوراسیون اتاق زیبا هستند
ترکیب رنگ قهوه ای با رنگهای دیگر در دکوراسیون